5 Aralık 2010 Pazar

Başlarken...

Tarçın ve Salep… Bu iki nadide lezzet, nostaljik bir sırrı paylaşırlar hem kokuları hem de tatlarıyla… Öyle bir sırdır ki bu… Hem gizem vardır onda hem şefkat… Gizeminde afrodizyak etkisiyle sarmalarlar değdikleri dudakları, şefkatinde üşümüş yüreklere dokunurlar birlikte… Tarçın belki biraz acıtır da bazen, yakar belki biraz ama Salep hemen alır onun acısını, belki biraz daha neşeli ve sevimli rayihasıyla…
Salepin Tarçın’la dans eden kokusu cezbeder, alıp götürür kim bilir hangi hayallere, hangi umutlara… Öyle doğal, kendiliğinden… Ve içtikçe içesi gelir insanın… Son damlasına kadar hep sıcacıktır. İçini ısıtırken insanın ruhunu da ısıtır adeta… Kendisi bitene kadar…
Bu blogtaki yazıların, içinizi Tarçın ve Salep tadında ısıtması dileğiyle…

10 yorum:

  1. Senin en içten, derin, sıcacık ve hayata dair tüm hislerini buradan okuyabileceğim fikri beni çok mutlu ediyor. Bu blogun sana neşe ve heyecan getirmesini dilerim.
    Yaşasın artık sık sık seninle sohbet ediyormuş gibi olacağım:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar çok öğe içiçe girmiş burada birbirinden nerede ayrılıp nerede bağımsızca geip sonra tekrar buluşuyorlar takip etmek başlı başına enerjiye sahip olmayı gerektiriyor. Fiziki, ruhani, ve manevi uç noktalar ortak yaşama alanı arıyor, hiçbiri öbürüne kayıtsız şartsız öne çıkma izni de vermiyor. Ben bu sahlep ve tarçında biraz da ateş gördüm. Bu arada sahlebimi neden tarçınsız ya da çok az tarçınlı içtiğimi de sorgulamaya başlamam lazım... Ilk blogun "hayırlı" olsun.

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin Esraa!!

    Hamili blog yakînimdir'e kesinlikle kulak verip, hemmen buraya koştum. Hayırlısı olsun.. Bu işten çok zevk alacağını, bağımlısı olacağını ve niye şimdiye kadar bir blog açmadığına pişmanlık duyacağını garanti ediyorum :)

    Satırlarda buluşmak üzere..
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Hoş geldin Tarçın ve Salep,

    Seni öyle severim ki:)

    YanıtlaSil
  5. Evet hoşgeldin ama bloguna her girdiğimde diyet nedeniyle içemediğim salep için curk curk yutkunmak zorunda kalacağım:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz. Mis kokulu, lezzetli kış içeceği tarçınlı salep tadında keyif verecek yazılarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Begonvilli Ev'den selamlar..

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldin aramıza :)

    Blogunun ismi muhteşem, eminim çok güzel paylaşımların olacak ve zevkle okuyacağız...

    Bu arada canım acayip sahlep çekti :)

    YanıtlaSil
  8. hoşgeldin esra...
    blog,
    uzun soluklu ve keyifli olsun senin için:)

    YanıtlaSil
  9. esracıgım hayırlı olsun daaa, sen bozacı ben salepcıydık ben oyle hatırlıyorum neyse dogru lezzzete hos geldın takıpteyım bence saleple tarcın senın yazını okusalardı EGO ları tavan yapar Coca Colaya kafa tutmaya kalkarlardı
    Esin...

    YanıtlaSil